Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Britney Spears

BRITNEY JEAN SPEARS (McComb, Mississippi, 1981. december 2. –) amerikai énekesnő. Gyermekkorában kezdett énekelni, majd színészként is több televíziós műsorban bizonyíthatott. 1997-ben szerződött le a Jive Records-nál, debütáló nagylemezét, a …Baby One More Time-t 1999-ben adta ki, mely eddig a legsikeresebb tizenéves előadótól kiadott lemez lett. Már első éveiben a mainstream zene egyik meghatározó alakjaként ismerték, ezt pedig egy túlzottan nyilvános magánélet követte. Legismertebb elnevezése a "Pop hercegnője" jelző.

KEZDETEK (1981-1997)
Jamie és Lynne Spears középső gyermekeként született a Mississippi állambeli McCombban. A louisianai Kentwoodban nőtt fel. Bátyja Bryan, húga Jamie Lynn. Kislány korában tagja volt a város tánccsoportjának, majd nyolcéves korában részt vett a Mickey Mouse Club tévéműsor meghallgatásán, de fiatal kora miatt elutasították. Ezután New Yorkban, egy művésziskolákban tanult. Tizenegy évesen második lett az amerikai Star Search tehetségkutató produkcióban. Tizenegy évesen szerepet kapott a Mickey Mouse Club show-ban, Mouseketeerként. Itt ismerkedett meg többek között Justin Timberlake-kel, Christina Aguilerával és JC-vel. Két év után visszaköltözött Kentwoodba és tovább tanult. Eleinte egy lánycsapat tagjaként, később szólóban énekelt.

...BABY ONE MORE TIME & OOPS!...I DID IT AGAIN (1998-2001)
Miután Britney visszatért az Egyesült Államokba, turnéra indult, hogy promotálja első albumát. Négy számmal lépett fel, két háttértáncos tette teljessé a műsorokat. Később a 'N Sync turnéjának nyitó előadójaként lépett fel. Debütáló, …Baby One More Time című albuma 1999 januárjában jelent meg, A Billboard 200 listáján első lett, és kétszeres platina minősítést nyert, miután 15 ország albumlistáját uralta, emellett tíz millió példány kelt el egy év alatt. A legkeresettebb album lett, melyet tizenéves előadó adott ki. A …Baby One More Time az album első kislemezeként jelent meg. A Jive Records kiadó animált videoklipet akart a dalhoz, viszont Britney tiltakozott. Félmillió példányt adtak el a számból az első napon, a Billboard Hot 100-on első lett, és két hétig első is maradt. A számot később Grammy díjra jelölték. A kislemez az Egyesült Királyságban is sikeres volt, ahol 460 000 vásárlója akadt. Később a 25. legsikeresebb dal lett a brit kislemezlista történetében. Britney a legfiatalabb női előadó, aki egy millió példányt adott el az országban. A (You Drive Me) Crazy az album harmadik kislemezeként jelent meg. Top 10-es sláger lett, és az album eladásait is erősítette. 1999 áprilisában Britney a Rolling Stone címlapján szerepelt egy rendkívül megosztó fényképpel. Spears a támadásokra így reagált: „Mi a gond? Erkölcsös vagyok. Újra megtenném. Szerintem a képek rendben voltak. Belefáradtam, hogy Debbie Gibson-hez és ehhez a rágógumi pophoz hasonlítanak állandóan.” Nem sokkal ez előtt bejelentette, házasságáig szűz marad.[16] Megkezdte Baby One More Time Tour elnevezésű turnéját, mely öltözékeit leszámítva pozitív értékeléseket kapott.[26][27] Kiegészítésként a Crazy 2k turnét is elkezdte az énekesnő 2000 márciusában, ahol már második albumáról is bemutatott pár dalt.
Az Oops!… I Did It Again 2000 májusában jelent meg. Az Egyesült Államokban első helyen debütált, 1,3 millió eladott példánnyal. Világszerte 20 millió vásárlója akadt a lemeznek. Az album első kislemeze, az Oops!… I Did It Again Ausztrália, Új-Zéland, az Egyesült Királyság és több európai ország kislemezlistáját uralta. Az album és a szám is Grammy jelölést kapott. Ugyanebben az évben Britney elkezdte Oops!… I Did It Again World Tour elnevezésű turnéját, illetve első könyve, a Britney Spears' Heart-to-Heart is megjelent, melyet édesanyjával írt. 2000. szeptember 7-én a 2000 MTV Video Music Awards fellépője volt. Rengeteg kritikus szerint ekkor kezdett Britney provokatív előadóvá válni.

BRINTEY, ÁLMOK ÚTJÁN & IN THE ZONE (2001-2004)
2001 februárjában Britney egy 7-8 millió dollár értékű szerződést kötött a Pepsi-vel, és kiadta édesanyjával írt könyvét, az A Mother’s Gift-et (magyarul: Egy anya ajándéka) Harmadik nagylemeze, a Britney 2001 novemberében jelent meg. Turnéja során olyan előadók inspirálták, mint Jay-Z és a The Neptunes, és egy funky hangzású lemezt akart készíteni. A lemez első helyen debütált a Billboard 200-on, de megjelent Ausztrália, az Egyesült Királyság és Európa számtalan országának toplistáin is, 12 milliós eladással. Az album két Grammy-díj jelölést kapott, egyiket Overprotected című dala miatt, továbbá a lemez 2008-ban az „Elmúlt 25 év 100 legjobb albuma” listán is helyet kapott. Az első kislemez, az I’m a Slave 4 U top 10-es sláger lett világszerte. Britney 2001-ben fellépett a MTV Video Music Awards-on, ahol egy tigris és egy albinó piton is a "kellékek" része volt, utóbbi ráadásul az énekesnő vállán szerepelt. A PETA utóbbi tettet kritizálta. Az énekesnő elkezdte a Dream Within a Dream Tour elnevezésű turnét, hogy promotálhassa albumát. A kritikusok rendkívüli mértékben dicsérték a koncertkörutat. A turné mintegy 44 millió dolláros bevételt hozott, így azon év második legnagyobb bevételű turnéja lett (az első Cher Farewell Tour-ja volt). Britney-t a világ legsikeresebb celebjének titulálták. Britney főszerepet vállalt az Álmok útja című filmben, ami 2002 februárjában debütált. Az alacsony siker ellenére a kritikusok dicsérték az alakítást. A film 57 milliós bevételt hozott.
2002 júniusában Britney megnyitotta első éttermét New York-ban, de novemberben be is zárt. 2002 júliusában bejelentette az énekesnő, hogy hat hónapig szünetelteti karrierjét, novemberben mégis elkezdett dolgozni új albumán. Britney kapcsolata Justin Timberlake-vel ekkor ért véget, három év után. 2002 decemberében jelent meg Timberlake Cry Me a River című dala, melynek klipjében egy Britney-hez hasonló lány szerepelt, ami miatt olyan pletykák kaptak szárnyra, miszerint Spears hűtlen volt. Válaszként írta Spears Everytime című dalát, melyen barátja, Annet Artani is közreműködött. Ugyanebben az évben a Limp Bizkit tagja, Fred Durst bejelentette, kapcsolata volt Britney-vel. Az énekesnő tagadta a vádakat. Spears a 2003-as MTV Video Music Awards-on Christina Aguilera, Madonna és Missy Elliott mellett lépett fel, előbbi kettővel csókot is váltott, ami hatalmas botránnyá nőtt ki magát. Spears negyedik albuma, az In the Zone 2003 novemberében jelent meg. Az albumon már produceri is dalszerzői munkákat is végzett. A Vibe magazin szerint „Egy páratlanul magabiztos dance felvétel, ami Spears dalszerzői fejlődését bizonyítja.” Az Egyesült Államokban 609 000 példány kelt el a lemezből a megjelenés hetében, amivel Britney negyedik első helyezett albumát adta ki. Megjelent továbbá Franciaország, Belgium, Dánia, Svédország, Hollandia és rengeteg további ország toplistáján is. Világszinten 10 millió példányt adtak el a nagylemezből. Olyan slágerek voltak az albumon, mint a Madonnával közös Me Against the Music, a Grammy-nyertes Toxic, az Everytime és az Outrageous.

MAGÁNÉLET (2004-2007)
2004. január 3-án egy átmulatott Las Vegas-i éjszaka után, Britney „hozzáment” egykori gyerekpajtásához, Jason Alexanderhez. A frigy mindössze 55 óráig tartott, érvénytelenítették. 2004 márciusában kezdte el a The Onyx Hotel Tour elnevezésű turnéját, mellyel In the Zone című lemezét promotálta. 2004. június 8-án Spears térdsérülést szerzett, ami miatt kórházba vitték, így nem tudta befejezni az Outrageous klipjét. Az énekesnőnek műtéti beavatkozásra volt szüksége. Hat hétig kellett maradnia, valamint további heteket töltött rehabilitáción, ami miatt a koncertkörút több állomását el kellett halasztani. 2004-ben Madonna énekesnő javaslatára Kabbalah gyűlésekre kezdett járni. 2004 júliusában az énekesnőt Kevin Federline jegyezte el, akivel három hónappal korábban ismerték meg egymást. A média feszült figyelemmel követte a párt, miután Federline nem sokkal az eset előtt szakított Shar Jackson-nel, aki ráadásul terhes is volt. Magánéletüket bővebben a Britney & Kevin: Chaotic című reality műsorban mutatták be. Az esküvőt szeptember 18-án tartották, csak október 6-án lettek hivatalosan egy pár. Rövidesen ezután kiadta az énekesnő első parfümjét, mely a Curious elnevezést kapta. 2004 októberében az énekesnő bejelentette, hogy szünetet tart karrierjében, hogy családalapításba kezdhessen. Egy hónappal később jelent meg Greatest Hits: My Prerogative című válogatásalbuma. Az énekesnő a My Prerogative-ot (eredeti előadó: Bobby Brown) is feldolgozta, mely az album első kislemezeként jelent meg, és megjelent Finnország, Írország, Olaszország és Norvégia toplistáin is. A második kislemez, a Do Somethin’ Ausztráliában, az Egyesült Királyságban és további európai országokban lett sikeres. Az albumból világszinten 5 millió példány kelt el.
2004 végén Spears a KIIS-FM rádió vendége volt Los Angeles-ben, ahol bemutatta az új, Mona Lisa című demóját. Eredetileg az Original Doll című album első kislemeze lett volna, viszont a kiadó visszavonta az album kiadását ismeretlen okokból. 2005. szeptember 14-én született meg Britney első fia, Sean Preston Federline. 2005 novemberében megjelent az énekesnő első remixalbuma, a B in the Mix: The Remixes, mely 11 remixet tartalmaz. 1 millió példány kelt el belőle világszerte, így minden idők egyik legsikeresebb remixalbuma lett. 2006 februárjában olyan képek jelentek meg, melyeken Sean édesanyja ölében ült, miközben ő az autót vezette. Britney egyik kezével a gyereket, másikkal a kormányt fogta, ami sok szervezetet megrémített. Spears szerint mindez egy paparazzi váratlan megjelenése miatt történt. Az ezt követő hónapban a Will & Grace egyik epizódjában jelent meg Amber Louise szerepében. Spears elárulta, nem jár többet Kabbalah gyűlésekre, mivel „a gyerekem a vallásom.” Két hónappal később az énekesnőről meztelen címlapfotó jelent meg a Harper’s Bazaar magazinon. A képet Demi Moore 1991-es Vanity Fair címlapfotójához hasonlították. Második gyereke, Jayden James Federline 2006. szeptember 12-én született meg.
2006. november 7-én Britney bejelentette, hogy válik Federline-tól. 2007 júliusában tettek pontot az ügy végére, mikor is úgy döntött a pár, közös felügyeleti joguk lesz a gyerekek felett. Spears nagynénje, Sandra Bridges Covington - akivel az énekesnő szoros kapcsolatot ápolt - januárban elhunyt petefészekrák miatt. 2007. február 16-án Britney drogrehabilitáción vett részt. Másnap kopaszra borotválta a fejét Los Angeles-ben. Ezután több gyógykezelésen is megjelent. 2007 májusában több House of Blues helyszínen jelent meg, mint a The M+M’s Tour turné állomásai.Britney gyermekei felügyeleti jogát október 1-jén vesztette el. A döntés mögött álló okok nem kerültek nyilvánosságra. Louis Vuitton betiltotta a Do Somethin’ videoklipjét Európában, termékmegjelenés miatt.

BLACKOUT & CIRCUS (2007-2009)
Ötödik stúdióalbuma, a Blackout 2007 októberében jelent meg. Kanada, Írország, Franciaország, Japán, Mexikó és az Egyesült Királyság listáin éppúgy megjelent, mint Ausztráliában, Koreában, Új-Zélandon és számtalan európai országban. A Billboard 200-on második helyet ért el. Az albumból közel 3 millió példány kelt el világszerte. Az album díjat nyert a 2008-as MTV Europe Music Awards-on, és az ötödik legjobb pop albumnak titulálta a The Times. Spears a 2007-es MTV Video Music Awards-on adta elő az album első kislemezét, a Gimme More-t. A fellépés rengeteg negatív kritikát kapott. A kislemez ennek ellenére hatalmas sikernek örvendett, első lett Kanadáabn, és számtalan ország toplistáján megjelent. A második kislemez, a Piece of Me Írország, Ausztrália, Kanada, Dánia, Új-Zéland és az Egyesült Királyság listáin jelent meg. A Break the Ice nem örvendett ekkora sikernek, mivel Britney nem tudta azt promotálni 2007 decemberében Adnan Ghalib paparazzival kezdett járni. 2008. január 3-án Spears nem engedte vissza fiait Federline-hoz. A Cedars-Sinai Medical Center-be került, miután egy tiltott szer hatása alatt volt mikor megtalálta a rendőrség. Másnap Spears látogatási jogait felfüggesztették, Federline lett a gyerekek egyedüli nevelője. 2008. január 31-én Spears a Ronald Reagan UCLA Medical Center pszichiátriai osztályára került. Innentől két gyámja lett, édesapja, James Spears, valamint ügyvédje, Andrew Wallet személyében. Február 6-án engedték el. Szülei csalódottak voltak emiatt, valamint aggódtak lányukért. Az ezt követő hónapban megjelent a How I Met Your Mother című sorozat Ten Sessions című epizódjában, Abby néven. Pozitív kritikákat kapott szerepéért, valamint hatalmas nézettséget hozott szerepével.
2008 júliusában Spears korábban elvesztett jogainak egy részeit visszakapta. Szeptember 7-én a 2008-as MTV Video Music Awards-ot Britney nyitotta egy komédiával. Több díjat is kapott a rendezvényen. Ekkor megjelent a Britney: For the Record című kiadvány, mely az énekesnő visszatérését hirdette. Phil Griffin rendezte a filmet, melyet Beverly Hills-ben forgattak 2008 végén. November 30-án adták le a kész művet, melyet 5,6 millióan követtek. Hatodik, Circus című albuma 2008 decemberében jelent meg. Pozitív kritikákat kapott, a Metacritic oldalán 64 pontot kapott a maximális 100-ból, valamint a kritikusok is pozitív véleménnyel voltak a lemez felé. Az album első helyezett lett Kanadában, Csehországban és az Egyesült Államokban, de top 10-es lett rengeteg európai országban is. Az USA-ban Britney lett a legfiatalabb énekesnő, aki öt első helyezett albumot adott ki, így a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült a neve. Továbbá ő az egyetlen előadó a Soundscan érában, aki négy olyan lemezt tudhat magáénak, mely félmilliós eladással debütált. A Circus a 2008-as év egyik legsikeresebb albuma lett, melyből 4 millió kelt el világszerte. Első kislemeze, a Womanizer lett az első olyan dala, mely első lett a Billboard Hot 100-on a …Baby One More Time óta. Felkerült továbbá Belgium, Kanada, Dánia, Finnország, Franciaország, Norvégia és Svédország toplistáira is. Grammy jelölést is kapott a felvétel. 2009-ben Britney és édesapja távoltartási végzést intézett Sam Lutfi menedzser, Adnan Ghalib és Jon Eardley ellen, akik a dokumentumok alapján át akarták venni a vezetést Britney ügyei felett. A távoltartási végzés alapján Lutfi és Ghalib nem mehet Spears és családtagjai közelébe.
The Circus Starring Britney Spears & The Singles Collection (2009-2010)
Spears 2009 márciusában elkezdte The Circus Starring Britney Spears elnevezésű turnéját, mely 2009. ötödik legsikeresebb koncertkörútja lett. 2009 novemberében megjelent második, The Singles Collection című válogatásalbuma, mely egy új számot, a 3-t tartalmazza. A dal első helyen debütált az Egyesült Államokban. Szintén novemberben jelent meg iPhone-ra és iPod Touch-ra az „It’s Britney!” elnevezésű alkalmazás. 2010 májusában bejelentették, hogy Jason Trawick-kel jár az énekesnő, és hogy személyes kapcsolatuk innentől a legfontosabb munkájuk helyett. 2010-ben jelent meg Britney új ruhakollekciója limitált kiadásban. Az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (RIAA) 2010. július 21-én hivatalosan is bejelentette, hogy Britney Spears több mint 100 millió eladott lemezzel büszkélkedhet. 2010. szeptember 28-án az énekesnő megjelent a Glee című sorozat neki szánt epizódjában, melynek címe Britney/Brittany lett. Szerepe miatt vegyes kritikákat kapott. Ez az epizód lett az egyik legnézettebb rész a műsor történetében.

FEMME FATALE & X FACTOR (2011-2012)
2011 márciusában Spears kiadta hetedik, Femme Fatale című albumát. Az első kislemez, a Hold It Against Me producerei Max Martin és Dr. Luke voltak. A dal a Billboard Hot 100-on 1. helyen debütált, az énekesnő 4. dala lett, mely ezt elérte. Az album első lett az Egyesült Államokban (276 000 eladott példánnyal a megjelenés hetén), Kanadában és Ausztráliában, viszont top 10-es lett az összes többi listán. Britney lett a harmadik legtöbb első helyezéses albummal rendelkező énekesnő. 2012 márciusára közel 900 000 példány kelt el az Egyesült Államokban a lemezből, világszerte ez 2 millió felett volt ekkor. Előbbiben platina minősítést kapott a lemez. A kritikusok pozitívan fogadták a kiadványt, szerintük ez Spears egyik legjobb albuma. A Metacritic oldalán 67 pontot gyűjtött össze, mely az Oops!… I Did It Again után a második legmagasabb. 2011 áprilisában Spears közreműködött az S&M remix változatán Rihanna énekesnővel, aki rajongóit kérte, válasszák ki duettpartnerét. A dal első lett az Egyesült Államokban, Spears ötödik dalaként. Május elején jelent meg a Femme Fatale második kislemeze, a Till the World Ends, mely harmadik lett a Billboard Hot 100-on. 2011. egyik legjobb pop dalának titulálták ezt.
A harmadik kislemez, az I Wanna Go júniusban jelent meg. A Billboard Hot 100 top 40-es részlegébe jutott a sláger. Augusztusban top 10-es lett, így ez lett Britney első albuma, melyről három dal is bejutott a legnépszerűbb tízbe. Szeptemberben a Mainstream Top 40 listán első helyet ért el, ezzel hatodik dala érte itt el a legfelső fokot. 2011 októberében az album negyedik kislemeze, a Criminal került kiadásra. Az Egyesült Királyságban vitát okozott, hiszen Briney a forgatás során pisztollyal a kezében jelent meg London egyik utcáján, melyet az akkori események miatt nem néztek jó szemmel. Spears bocsánatot kért, és jótékonykodásra is adott pénzt. Spears menedzsere így reagált az esetre: „A videó egy képzeletbeli történet Britney-ről és barátjáról, Jason Trawick-ről, mely eljátssza a három évvel a lázadások előtt írt dalt.” A Billboard év végi listáján Britney 14. lett az "Év előadója" kategóriában.
2011. június 16-án Spears megkezdte Femme Fatale Tour turnéját Sacramento-ban. A koncertkörút pozitív kritikákat kapott. Többek között pozitívumként fogták fel, hogy az énekesnő a The Circus Starring Britney Spears után többet énekelt élőben és kevesebbet playback-kelt. Az első tíz állomásból mintegy hatmillió dolláros bevétel jött. Az énekesnő Budapesten szeptember 30-án lépett fel. A turné december 10-én ért véget 79 előadás után. November 21-én jelent meg a koncert DVD melyből 19 000 példány kelt el az első héten, második helyezett lett a Billboard DVD listán. Azóta platina monősítés is elért a kiadvány. Ausztráliában arany rangot ért el. 2011 augusztusában Britney az RCA Records-hoz szerződött, mivel a Jive Records a kiadó tulajdonává vált. Később kiderült, a Jive Records feloszlik, így Spears következő kiadványai az RCA Records gondozásában jelennek meg. A 2011-es MTV Video Music Awards-on augusztus 28-án az MTV Britney tiszteletére építette a műsort. Lady Gaga adott át neki egy díjat, majd hozzátette; „a zeneipar nem lenne ugyanaz nélküle.” 2011. szeptember 7-én jelent meg B in the Mix: The Remixes Vol. 2 című második remixalbuma. December 16-án jelentette be, barátja, Jason Trawick eljegyezte őt. Las Vegas-ban mutatta be háromkarátos gyűrűjét. 2012-ben Spears az amerikai The X Factor mentora lett Simon Cowell, LA Reid és Demi Lovato mellett, 15 millió dolláros fizetéssel. Az énekesnő rögzített egy duettet will.i.am-mel, melynek címe Scream & Shout. A dal a #willpower című albumon kapott helyet.

BRITNEY JEAN & PIECE OF ME (2012-2015)
2012 decemberében Britney elkezdett dolgozni nyolcadik albumán. Eddig Elijah Blake és Ina Wroldsen, a He About to Lose Me dalszerzője írt számokat az új lemezre fő producerként will.i.am tevékenykedik. Az album az RCA Records gondozásában fog megjelenni, a Jive Records megszűnése miatt, 2013. december 3-án.
2013. január 11-én bejelentették a hírt, miszerint Spears nem tér vissza a The X Factor harmadik évadába. Ugyanezen a napon az is kiderült, hogy Britney és Jason szakítottak, valamint hogy innentől egyetlen gyámja édesapja maradt. Britney rögzített egy Ooh La La című számot a The Smurfs 2 című filmhez. A dal producere Dr. Luke és Ammo Cirkut, szerzője Luke, Bonnie McKee, J Kash, Lola Blanc, és Fransisca Hall. Ezt követően derült ki, hogy Britney 2013 decemberétől rendszeres fellépője lesz a Planet Hollywood Resort and Casino-nak.
2013. augusztus 20-án az énekesnő visszaszámlálást indított hivatalos oldalán, ami 2013. szeptember 17-én járt le. A "Work Bitch" eredetileg szeptember 16-án lett volna elérhető, de egy rossz minőségű demó miatt a dal már szeptember 15-én felkerült az énekesnő youtube csatornájára. A kislemez videóját szeptember 6-8-án forgatták Malibuban.
2013 decemberében megjelent Britney 8. stúdióalbuma, a Britney Jean, valamint december 27-én elkezdődött a Britney: Piece of Me. Az albumról második kislemezként a Perfume jelent meg, mindössze a 76. helyet érte el a Billboard Hot 100-on. Az album, illetve a kislemezek sikertelensége miatt több kislemez nem jelent meg az albumról.
2014. január 8-án az énekesnő résztvett a People's Choice Awards-on, ahol díjat nyert "Legjobb Pop Előadó" kategóriában. 2014 szeptemberében megjelent Britney saját fehérneműkollekciója "The Intimate Britney Spears" névvel.
2015-ben Britney és Iggy Azalea elkészítette közös szerzeményüket "Pretty Girls" címmel. A dal 2015 május 4-én jelent meg. A felvételt előadták a Billboard Music Awards-on. A dal a Billboard Hot 100 29. helyéig jutott.
Britney Giorgio Moroder zeneszerzővel felvett egy dalt, a "Tom's Diner"-t. A számot feltöltötték Britney hivatalos VEVO-csatornájára.
2015 augusztusában Britney interjút adott az E! News-nak, ahol elárulta, hogy már javában stúdiózik. Az énekesnő ugyanebben a hónapban résztvett a Teen Choice Awards-on, ahol megkapta a "Candie's Style Icon" díjat. Augusztus 30-án az énekesnő jelen volt a VMA-n, ahol "A Legjobb Férfi Videó" díjat adta át Bruno Mars-nak.
2015 szeptemberében Britney bejelentette, hogy további 2 évig fog tartani a Britney: Piece of Me. Ősszel Britney szerepet kapott a Jane The Virgin című sorozatban, melyben önmagát alakította.

GLORY, FOLYTATÓDÓ BRITNEY: PIECE OF ME & VILÁGKÖRÜLI TURNÉ (2016-napjainkig)
2016 januárjában Britney "Favorite Social Media Celebrity" díjban részesült a People's Choice Awards-on. A Britney: Piece of Me februártól megújult, innen a mottó "Remixed. Reimagined. Still Iconic.". A show kapott néhány másik dalt, módosítottak pár koreográfián, emellett a kosztümöket is kicserélték. Britney februárban szerepelt a V Magazin címlapján, eközben bejelentették, hogy az új albuma már 80%-ban kész. 2016 áprilisától felgyorsultak az események. Április 11-én Ronin Leach bejelentette, hogy Britney új számot fog kiadni, "Make Me..." címmel. 2016 májusában megjelent a "Britney Spears: American Dream". Május 22-én Britney résztvett a Billboard Music Awards-on. A show-t Britney nyitotta különleges megamix előadásával. A zenei gálán Britney Millennium-díjat kapott, melyet eddig rajta kívül Whitney Houston és Beyoncé érdemelhette ki.
A "Make Me..." című dalhoz június 2-án forgatták le a videoklipet, ekkor erősítették meg, hogy a dal közreműködője G-Eazy. Júliusban Britney ismét új parfümöt dobott piacra, mely azt a "Private Show" nevet kapta, mely új albumának egyik száma címe is. A "Make Me..." hivatalosan július 14-én jelent meg, 55 országban ért el első helyezést az iTunes-on. 2016. augusztus 3-án Britney közzétette facebook oldalán a kilencedik stúdióalbumával kapcsolatos híreket. Az új album a "Glory" nevet kapta. Továbbá a "Glory"-ról közzétették az ígért új dalt, a "Private Show"-t. Ezt követően még 2 promóciós kislemez jelent meg, a "Clumsy" és "Do You Wanna Come Over?". Augusztus 26-án jelent meg hivatalosan a "Glory". Augusztus 28-án Britney 9 év után először lépett fel a MTV Video Music Awards-on, G-Eazy-vel, ahol előadták a "Make Me..."-t és G-Eazy slágerét, a "Me, Myself & I"-t. Az előadás pozitív kritikákat kapott, a média szerint Britney győzelmes visszatéréssel rukkolt elő.
2016 szeptemberében Britney szerepelt a Flaunt, majd októberben a Marie Claire címlapján. 2016 novemberében Britney megerősítte, hogy máris elkezdett dolgozni a tizedik stúdióalbumán. 2016 november 16-án jelent meg a "Glory" második kislemeze, a Slumber Party. A dal új változatán Tinashe is közreműködik. Miután megjelent a "Slumber Party" videoklipje kiderült, hogy a videóban szereplő Sam Ashgari-val kezdett el járni az énekesnő.
2017 január 18-án Britney 4 díjat is nyert a People's Choice Awards-on. 2017 márciusában Britney bejelentette, hogy a Piece of Me show mellett világkörüli turnéra indul (Britney: Live in Concert). 2017 áprilisában az énekesnő managere, Larry Rudolph megerősítette a hírt, hogy a Piece of me rezidenskoncert 2017 december 31-én véget ér. 2017 április 29-én Britney résztvett a Radio Disney Music Awards-on, ahol elsőként kapta meg az Ikon-díjat.

 

Menüpontok

Diszkográfia

Cikkek: 1

Cikkek

Album nélküli kislemezek

2016.06.04

 

Diszkógráfia: Kislemezek

2016.05.14