Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


OOPS!...I DID IT AGAIN
Oops!... I Did It Again.png STÚDIÓ ALBUM: Oops!...I Did it Again (2000)
B-SIDE: Deep in My Heart
MEGJELENÉS: 2000
. Március 27.
MŰFAJ: Teen Pop, Dance-Pop
HOSSZ: 3:31
KIADÓ: Jive
Records
PRODUCEREK: 
Max Martin, Rami Yacoub
KISLEMEZ KRONOLÓGIA
From the Bottom
of My Broken Heart

(1999)
Lucky
(2000)

OOPS!… I DID IT AGAIN (magyarul: Hoppá!… Újra megcsináltam) Britney Spears amerikai énekesnő dala második nagylemezéről, az Oops!… I Did It Again-ről. A számot Max Martin és Rami Yacoub írta, ők is komponálták. 2000. március 27-én jelent meg a Jive Records gondozásában az album első kislemezként. Az Oops!… I Did It Again egy tinipop dal, egy lányról szól, aki úgy gondolja, hogy a szerelem csak játék, és játszadozik a barátjával ezzel kimutatva, hogy nem is olyan ártatlan. A felvétel tartalmaz egy párbeszédet, amiben említés esik a Titanic című filmről.
Pozitív visszajelzéseket kapott a zenekritikusoktól. Sokan hasonlították első kislemezéhez, a …Baby One More Time-hoz. Nagy kereskedelmi siker lett, az első helyezést érte el tizenegy ország slágerlistáján, hat másik országban pedig a top 5-be került. Az egyik legalacsonyabb helyezését a Billboard Hot 100-on érte el, ahol a 9. helyig jutott. Rengeteg minősítést kapott világszerte. Mára 6 500 000 darabot adtak el belőle, ezzel minden idők egyik legsikeresebb, Britney dalai közül világszinten a 4. legkelendőbb kislemez lett.
A dal videoklipjét Nigel Dick rendezte. A klipben Spears a Marson énekel és táncol, miközben egy űrhajós szerelmes lesz belé. Spears ötlete alapján egy szűk piros latex ruhát visel a klipben. Ez nagy botrányt kavart akkoriban, állítva, hogy túl szexis volt benne az énekesnő, fiatal kora ellenére. Sokszor előadta, négy koncertturnéján is szerepelt: a …Crazy 2K Tour-on, az Oops!… I Did It Again World Tour-on, a show ráadásaként, a Dream Within Dream Tour-on a műsor első dalaként, míg a The Onyx Hotel Tour-on egy átdolgozott verziót adott elő. A 2013-as Piece of Me shown rögtön a …Baby One More Time vége után kezdődött a szám.
Úgy tartják, hogy a dallal Britney a rajongóinak és a médiának akart üzenni. 2001-ben a számért jelölték a 43. Grammy díjátadón a A legjobb női popénekes teljesítményért, de Macy Gray I Try című dalával nyert. A 2001-es Kids 'Choice díjátadón jelölték kedvenc dalként, míg 2000-ben a klipje 3 jelölést kapott a MTV Video Music Awards-on.

HÁTTÉR ÉS KOMPOZÍCIÓ: Max Martin és Rami Yacoub írta Spears második nagylemezére, az Oops!… I Did It Again-re. A dal producerei is ők voltak. A duó harmadik száma lett, amit Britneynek írtak-komponáltak, és megjelent kislemezként. Spears 1999. novemberében énekelte fel a Cherion Studios-ban. A háttérvokált Nana Hedin és Martin biztosította. A keverést is Martin végezte el. 2000. március 27-én küldték el a rádióknak, az album első kislemezeként.
Az Oops!… I Did It Again egy tinipop-dance-pop dal, 3 perc 32 másodperc hosszú. Jocelyn Vena szerint a szám Britneyt tükrözi és azt, hogy "hogyan alakult át csintalan iskoláslányból intergalagtikus szex cicává". C-mollban íródott, mérsékelt tempójú és 96 percenkénti leütésszámmal rendelkezik. Spears hangterjedelme C#3-tól C#5-ig terjed. A Billboard írói szerint a dal hangzása hasonlít debütáló számára, a …Baby One More Time-ra, míg mások szerint a kórus némileg hasonlít a (You Drive Me) Crazy című sláger kórusához. C#m–A-G# akkordmenetet követi. A dal jellegzetessége, hogy tartalmaz egy párbeszédet, amiben említés esik a Titanic című filmről: „But wait a minute isn't this? Yeah, yes it is. But I thought the old lady dropped it into the ocean at the end? Well Baby I went down and got it for you. Awe you shouldn't have.” (magyarul: „Várjunk egy pillanatot, ez nem az? Igen, ez az. De azt hittem, hogy az öreg hölgy bedobta az óceánba a végén. Nos baby, lementem és visszahoztam neked. Ó, nem kellett volna.”) A férfi hangját maga Martin biztosítja.

VIDEÓKLIP: Az Oops!… I Did It Again-hez tartozó klipet Nigel Dick rendezte, akit az énekesnő előző videóival is foglalkozott. A forgatás március 17-18-án zajlott le Kaliforniában. A koreográfiát Tina Landon készítette. A videó története Spears ötlete volt, mondván, hogy ő táncolni akar a Mars bolygón. A ruha is az ő ötlete alapján készült. A videó elkészítése összesen 750 000 dollárba került, ami a mai dollárerősséget nézve egymillió dollárnak felel meg. Ez az egyik legnagyobb költségvetésű kisfilm. A forgatás alatt történt egy kisebb baleset: az egyik kamera ráesett Britney fejére. Az édesanyja úgy gondolta, hogy agyrázkódást kapott, mivel vérzett a feje. Rögtön hívtak orvost. Négy öltést kapott a fejére, és 4 órával később már folytatták a forgatást. A klipet 2000. április 10-én mutatták be az MTV Making the Video című műsorában. 2 nappal később a videó elérte az 1. pozíciót a Total Request Live műsorban. Három kategóriában jelölték az MTV Video Music Awards-on: A legjobb videoklip női előadótól, a A legjobb popvideoklip kategóriában, illetve a közönségdíjra. 2010-ben a Billboard indított, egy szavazást, amiben a 10 legjobb Britney klipet kérték számon. A klipet a 4. helyre sorolták.

EUROPEAN CD SINGLE:
01. Oops!... I Did It Again (Album Version) - 3:31
02. Deep in My Heart - 3:34