Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


OOPS!...I DID IT AGAIN WORLD TOUR 2000. február 22-én Britney bejelentette, hogy egy világ körüli turnét fog nyáron kezdeni Oops!… I Did It Again World Tour címmel. A körút jelentette az énekesnőnek az első alkalmat, amikor Európában koncertezhetett. Ki is jelentette, hogy nagyon izgatott, és kíváncsi az európai rajongóira. A fő szponzorai a Got Milk? és a Polaroid volt, akik részt vettek már Britney debütáló turnéjának a népszerűsítésében is. Ők melléjük a Herbal Essences csatlakozott Jamie King lett a körút szervezési igazgatója, míg Tim Millert Kevin Antunest választották meg az igazgatóhelyettesnek. A számlista 6 dalt tartalmaz a ...Baby One More Time-ról, míg 7-et az Oops!… I Did It Again-ről. A …Baby One More Time Tour-hoz képest koreográfiák és a színpad sokkal bonyolultabb lett. Az utóbbi megépítése körülbelül 2 millió dollárba került. A koncertkörút rengeteg pozitív kritikát gyűjtött be a kritikusoktól. Elismerően kijelentették, hogy Britney óriási show-t csinált a koncerteken, míg mások egyszerűen annyit mondtak, hogy ennél többet nem kell várni egy tizenévestől. Ezek mellett összehasonlították Britneyt példakévével, Madonnával. Összesen 90 koncertből állt a turné, és 40 millió dollárt sikerült Spearsnek nyernie a jegyekből. Susanne Ault, a Billboard kritikusa szerint több fellépés jegyei már az 1. napon elfogytak. 2000. tizedik legjövedelmezőbb turnéja lett Észak-Amerikában, míg második világszinten. Egyedült Tina Turnernek sikerült több pénzt nyernie körútjából.

HÁTTÉR2000. február 22-én Spears bejelentette, hogy nyáron nagyszabású turnéra indul második stúdióalbuma, az Oops!… I Did It Again promotálásának céljából. E körút jelentette Britneynek az első alkalmat arra, hogy Európában koncertezhessen, és ez az Ő figyelmét se - így nyilatkozott: „A turné 6 hónapos lesz, a negyede pedig Európában fog lezajlani. Én még sose koncerteztem Észak-Amerikán kívül, szóval félek és nagyon izgatott vagyok. Kíváncsi vagyok az európai rajongókra.” A Forbes riportja szerinte a turné kezdete előtt az SFX Entertainment (koncertszervező) minimum 200 000$-os bevételt ígért az énekesnőnek minden egyes koncertből. Szponzoroknak megmaradt a Got Milk? és aPolaroid, hozzájuk csatlakozott még a Herbal Essences. Britney felvett egy reklámdalt I've Got the Urge to Herbal címmel, egy rádiókampány indításaként, noha úgy döntött, hogy nem vesz részt a Herbal egyik fotózásán. Britney a turnéval támogatta a Screen Actors Guild szakszervezetet (minden eladott koncertjegyből 1$-t adományozott).
A turné európai része eredetileg társturné lett volna, az 'N Sync No Strings Attached Tour-jával, de személyes okokból nem lett megvalósítva ez az elképzelés.

ELŐKÉSZÜLET: Jamie Kinget választották meg a turné igazgatójának. Tim Miller és Kevin Antunes volt produceri és a zenei rendező, míg Mark Foffano felelt a pirotechnikai-speciális effektusokért. Spears "egy Broadway showként" határozta meg a koncerteket. A dallista 6 számot tartalmazott ...Baby One More Time-ról, míg 7 dal került fel rá az Oops!… I Did It Again-ről. Britney örült, hogy hosszú idők óta végre énekelhetett élőben új anyagot. Emellett beszélt a saját elvárásairól a turnéval kapcsolatban: „Nem tudok várni. Több kontinenst is érinteni fog a turné, szóval mindennek tökéletesnek kell lennie. Több táncosom lesz, több lesz a pirotechnika, nagyobb lesz a színpad... minden jobb lesz.” A színpad, a kivetítő(k) és az egyéb kellékek az előző turnéhoz képest sokkal bonyolultabbak lettek, ezzel együtt a költségek is megnőttek, teljes színpad megépítése 2 200 000$-ba került. A show második szegmense egy komplett hálószobában játszódott, hatalmas gyerekjátékokkal, míg a ...Baby One More Time és az Oops!… I Did It Againeléneklését speciális effektusok zöme érdekesítette meg. Habár, pl. a Don't Let Me Be the Last to Know előadása egészen egyszerűen, letisztultan zajlott le. Spears élőben énekelt a koncerteken, de néhány dal alatt - mivel rutinos koreográfiákkal adott elő - futott az eredeti felvétel. Az énekesnő fejmikrofont használt az énekléshez, ami megkönnyítette a dalok alatti mozgást és táncolást.

KONCERT-ÖSSZEFOGLALÁS: A show egy rövid bevezetővel kezdődött, amiben három kivetítőn Britney üdvözölte a rajongókat. Ennek befejezte után egy hatalmas "diszkógömb" ereszkedett le a színpadra, amiből megjelent az énekesnő, csillogó farmerban és egy összetett felsőben. A koncert a tánccal fűszerezett (You Drive Me) Crazy rockos előadásával kezdődött, amiben katolikus jelmezekben jelentek meg a táncosok. Ezt követően a Stronger következett (szintén tánccal kísérve), majd a What U See (Is What U Get) című dalt énekelte el. Ezt az előadást egy rúd tánc színesítette. Ez a koncertszakasz a From the Bottom of My Broken Heart egyszerű eléneklésével zárult. Eközben bemutatta a gitárosát is, aki mellette ülve játszotta a balladát. Ezt követően Britney eltűnt a színpadról, s egy közjáték vette kezdetét - 'N Sync tagjai vezetésével -, amiben különböző próbákat kellett kiállniuk a versenyzőknek annak érdekében, hogy megmutassák mennyire rajonganak Spearsért. A közjáték befejezése után egy komplett hálószoba tárult a közönség szeme elé, ahol az énekesnő üdvözölte ismét őket, pizsamában és papucsban. A Born to Make You Happy-vel kezdte el ezt a szegmenset, ami eleinte letisztultan zajlott, viszont a szerzemény végére egy koreográfia bontakozott ki, ami spanyolos hangulatban zajlott le. A Lucky előadása következett, amiben Britney egy haditengerészeti jelmezben énekelt a 2 háttérvokalistájával. Ezután a Sometimes című dalát énekelte el, a szám klipjében látotthoz hasonló ruhában. Ennek befejezte után az énekesnő felment a színpad egyik legmagasabb pontjára, ott beszélt a rajongóinak egy kicsit az albumról és arról, hogy mennyire szereti őket, majd elénekelte a Don't Let Me Be the Last to Know című lassú szerzeményét.
A szegmens végezte után a zenekar szórakoztatta a rajongókat egy punk-rockzenés közjátékkal, míg Britney meg nem jelent a színpadon. A The Beat Goes On című feldolgozás dalával (ami helyet kapott a debütáló lemezén) folytatta; az előadás közben felemelkedett a levegőbe egy hatalmas vörös kimonóban. A Don't Go Knockin' on My Door című szerzeménnyel folytatta a koncertet, majd az (I Can't Get No) Satisfaction című Rolling Stones slágerének átdolgozott verziójával zárta ezt a szakaszt. Mindkét dal eléneklését bonyolult koreográfiák övezték, amit Britney egy lila dresszben oldott meg. Az énekesnő ismét eltűnt a színpadról, most a táncosoké volt a főszerep; mindegyik turnétáncos bemutatott valamit, miközben a kivetítőkön megjelent a nevük. Zárásként Britney újra megjelent, - a hatalmas hírűvé vált iskolásruhában - és egy pad előtt ülve elkezdte a …Baby One More Time című világslágerét. A dal közepénél az énekesnő leszakította magáról az egyenruhát, hogy egy pompomtáncosos jelmezben befejezze a dalt egy zárótánccal, amiben részt vett a koncert összes résztvevője. Spears elköszönt a közönségtől elagyta a színpadot, majd a kivetítőn újra megjelent és ott is búcsúzni kezdett a közönségtől, de "véletlenül" meghibásodott a képernyő, és azt mondta: „Oops! I Did It Again”. A táncosok által végzett bemelegítő után megjelent utoljára is, szó szerint tüzes felszerelésben és előadta ráadásként az Oops!… I Did It Again című slágerét. Az előadást erős pirotechnikai hatások jellemezték.

DALLISTA:

01: THE BRITNEY SPEARS EXPERIENCE (Videó felvezetés)
02: (YOU DRIVE ME) CRAZY
03: STRONGER
04: WHAT U SEE (IS WHAT U GET)
05: FROM THE BOTTOM OF MY BROKEN HEART
06: WHAT WOULD YOU DO TO MEET BRITNEY? (dance közjáték)
07: BORN TO MAKE YOU HAPPY
08: LUCKY
09: SOMETIMES
10: DON'T LET ME BE THE LAST TO KNOW
11: MEET THE BAND (zenés közjáték)
12: THE BEAT GOES ON
13: DON'T GO KNOCKIN' ON MY DOOR
14: (I CAN'T GET NO) SATISFACTION
15: MEET THE DANCERS (dance közjáték)
16: ...BABY ONE MORE TIME
17: THE BRITNEY SPEARS EXPERIENCE II (videó átvezetés)
18: OOPS!...I DID IT AGAIN